Dwaallichtwandeling

DWAALLICHTWANDELING naar het boek van Willem Elsschot

Op zijn zeventiende wordt Alfons de Ridder, alias Willem Elsschot, van school gestuurd wegens wangedrag. Hij gaat werken als loopjongen bij enkele havenbedrijven.
Hij slaagt er toch nog in om toegelaten te worden tot het Hoger Handelsinstituut waar hij het diploma licentiaat in de Handels- en Consulaire Wetenschappen behaalt.
Diezelfde man wordt één van onze grote Vlaamse schrijvers. 

Om den brode runde hij een reclamebureau op de Groenplaats.  Tot zijn grote verdriet slaagde hij er nooit in om zijn reclameboodschappen op de Boerentoren gepubliceerd te krijgen.

We volgen in de stad de "citaten"-route en ontdekken zo het verhaal van "het Dwaallicht" een mix van fantasie en realiteit.
Willem Elsschot zei zelf dat hij geen fantasie had om een volledig verhaal uit het niets te verzinnen. Al zijn werken zijn autobiografisch geïnspireerd.
Hij gebruikte de werkelijke gebeurtenissen uit zijn leven, paste die aan en gebruikte ze in zijn verhaal. Zijn persoonlijke ervaringen waren het uitgangspunt en kregen tijdens het schrijven een eigen fictieve realiteit.  

We volgen het verhaal van het boek doorheen Antwerpen, lezen passages en linken die aan het leven van Elsschot.

Duur : 2 uur
Prijs : 95,00 € Max 25 personen per gids 

Startplaats:  het Hendrik Conscienceplein

Meer infomatie nodig?  Een wandeling reserveren?  Meer informatie kan u verkrijgen door het formulier hieronder in te vullen of te bellen naar Gerd op het nummer + 32 (0)486 99 10 49.

 
 
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.